Google Vertaal

woensdag 24 december 2008

Bloggers zijn blijvers



Volgens het Rapport voor 2008 van de Blogosfere van Techorati kan men uit de verschillende schattingen van het aantal Blogs wel afleiden dat de Blog een blijver is. De cijfers lopen nogal uiteen:

  • comScore MediaMetrix (August 2008)

    • Blogs: 77.7 million unique visitors in the US

    • Facebook: 41.0 million | MySpace 75.1 million

    • Total internet audience 188.9 million


  • eMarketer (May 2008)

    • 94.1 million US blog readers in 2007 (50% of Internet users)

    • 22.6 million US bloggers in 2007 (12%)


  • Universal McCann (March 2008)

    • 184 million WW have started a blog | 26.4 US

    • 346 million WW read blogs | 60.3 US

    • 77% of active Internet users read blogs



Het onderzoek gaat vooral uit van de situatie in de VS. Wij hopen tegen eind januari klaar te zijn met een analyse aan deze kant van de oceaan. Dit zal een kritische bespreking van het rapport van technochratie bevatten, naast de analyse van ander onderzoeksmateriaal. Dit zal dan verschijnen op Mijn andere Blog

maandag 22 december 2008

La Flandre Profonde intro in English

Nederlandse Versie

  1. Because anti-communication and communication pollution is overwhelming. The large majority of the people is doomed to listen and keep silent. It excludes groups of people and thus creates ghettos of rancour and resentment. Personally I'm grieved by linguistic cleansing and racism. Anti-communication is paralleled by communication pollution, like populism, demagogy and manipulation. When even a respectable review like Knack recedes to cheap gossip, participatory journalism must intervene to guarantee the truthfulness of the media.

zondag 21 december 2008

In Flanders Fields

Gent gaat blijkbaar nu ook de Gentse WinterFeesten organiseren. Ze hebben daar blijkbaar gasten voor van Brussel laten komen om een en ander te organiseren in een glazen huis. Goe bezig, zou ik zeggen. Na de aktie met de NGA ontstond er enige twijfel over het feit of dat we da nu meendegen of dat 't maar voor lolleke was. 't Was dus nie gemeend hee, voila, hier is 't bewijs, we laten gasten uit Brussel onze Winterfeesten organiseren. Keunt toch niet zeggen dat we geen Open Stad zijn. Maar 't was daarover nie dat 'k wou beginnen, bennekik ook ne keer gaan kijken woar en kwam daar Pol tegen van Moeder Aarde van vroeger. Hij is in België den oprichter. Goe. Hij wordt ook eeen dagje ouder en ik vroeg hem of dat hij nog altijd in van die lange voetmarsen tegen atoomwapens meeging. Ja die gasten zijn ne keer van de Oostkust naar de Westkust van de VS gewandeld, da es een eindeken.




Nee, nu werkt hij voor de Burgermeesters Voor Vrede en die hebben hun bureau in Ieper, t'es daarom da dezen posting 'In Flanders Fields' heet. Op de foto ziedege burgemeester Akiba van Hiroshima die de burgemeester van Ieper, Luc Dehaene, een hand geeft. Zoe da ne zeune zijn van onze vroegeren Premier, Jean-Luc. 't schijnt da den diene weer Premier ga worden. Maar 'k volg het nie meer. Mijnen Radio sta de helen dag op Studio Brussel, 'k luister daar anders nie veel naar die zender, diene muziek es meestal wa te geweldig voor mij. Maar ja, ge zij ne Genteneir of nie, hee. Mijne radio staat tot laat in de nacht op Studio Brussel nu. Als ek thuis ben hee. Als ik op cafee ga doek hem uit. Elantriek sparen hee.

Es Leterme ook nie van daar, van Ieper. Hij kan misschien nog gaan dweilen op de bureaus daar, als hij geen werk meer vind bij de Europese Rekenkamer, waar dat hij nog altijd ingeschreven staat als boekhouder. Maar wie weet smijten ze hem daar nu ook buiten. Pol, als hij komt solliciteren, 'k zoe hem toch de boeken niet laten doen.