Google Vertaal

vrijdag 19 december 2008

Leuke filmpjes




Zonder commentaar.

Mijn serieuser werk kan je lezen op mijn Blog op WordPress

Serieuser Filmpje, Interview met Chomsky over Anarchisme




Nog een om het af te leren ;-)

woensdag 17 december 2008

Brief Leterme

Premier Leterme probeerde de onthulling in De Tijd over druk door zijn kabinet op het Hof van Beroep van de Handelsrechtbank in Brussel in de zaak Fortis te weerleggen. De brief die hij ronddeelde om dat te staven riep echter meer vragen op dan antwoorden. In feite toonde hij net aan dat er wel druk was uitgeoefend. Hier alvast een link naar die brief, dan kan je zelf oordelen.

Un posting d'urgence rapide sur un élément important de notre démocratie: la séparation des pouvoirs qui a été démontré de ne pas exister dans le cabinet du Premier Ministre Belge Leterme suivant une lettre qu'il a distribué dans le parlement lui même. Voici un lien à la lettre traduite en Français



Bron/Source: Le Soir online: http://www.lesoir.be/actualite/economie/fortis-leterme-dement-toute-2008-12-17-674807.shtml, De Morgen: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/558794/2008/12/17/Leterme-bemoeide-zich-wel-met-Fortis-zaak.dhtml

De VRT hield een snelle Internet Enquete met de vraag of Leterme na al dat gekonkelfoes mocht aanblijven. Hier een screenshot van het resultaat om 23h20 op Wo 14 dec 2008.

Volg verder op DeRedactie.be.A suivre à l'RTBF info.

Zie ook mijn andere Blog The Wings of the Carp voor meer diepgaande postings.

dinsdag 16 december 2008

Stropoppen, halve waarheden en andere stadsgenoten

rethoric

Based on articles in Wikipedia  demagogy and media-manipulation

Zoals de meeste mannen ben ik nogal monomaan aangelegd - iets dat ik desgevraagd zal ontkennen - maar mij concentreren op twee dingen tegelijk lukt me niet. Verwacht van mij de komende maanden geen al te scherpe of diepzinnige postings, ik ben bezig met onderzoek ter voorbereiding van een experiment. Ik moet mijn laboratorium inrichten, proefopstellingen voor deelexperimenten bedenken en met mensen gaan praten in de reële wereld, en ondertussen krijgt mijn internet correspondentie weer proporties die ik liever niet zie, en dan nog... nee het zal niet lukken. Dus af en toe eens tussendoor het lichtere werk en voor de rest gast-postings. Ik heb zo mijn stokpaardjes en daar kan ik ook vanuit de losse pols eens over schrijven als daar een aanleiding voor is.

Nu was het Siegfried Bracke die weer eens op mijn zenuwen werkte. Doet hij allang, maar het is een stadsgenoot en wij Gentenaren kunnen wel flink kijven, mekaar afmaken doen we niet? Dus ik ga hem niet rechtstreeks 'atackeren', maar het eens hebben over zijn 'stropopredenering' die hij waarschijnlijk, 'abusievelijk' gebruikte in een column in De Standaard.  Hij valt mij ook niet aan dus waarom zou ik op de man gaan spelen in plaats van op de bal. Marc Ryenebeau daarentegen, ook een stadsgenoot,  heeft wel reden tot klagen. Hij  is het zwarte schaap in het artikel van Siegfried.